Tiurtoppen Hytter - Som å komme hjem

 Prosessen før valg av tomt og hytte: Det var viktig for oss at hyttetomten lå i gangavstand til aktivitetene på Skei.Tomten skulle ligge sør/vestvendt, med utsikt ut over dalen, Austlid, Kyrakampen. Videre skulle tomten ligge slik at vi kunne nyte solen maksimalt, også utover ettermiddagen og kvelden.

Valg av sted og tomt: .Vi hadde bodd i campingvogn på Skei Caravan i over 10 år, og ønsket oss bedre plass og komfort til oss og familien. Vi var godt kjent på Skeikampen. Det er mange muligheter for aktiviteter både sommer og vinter. Vi trives veldig godt på Skeikampen. (vi så på alternativer på Sjusjøen og Beitostølen).

Valg av hytte og leverandør: Litt tilfeldig at det ble Tiurtoppen, da det var representanten for Tiurtoppen, (Per V) som hadde visning på tomte-feltet. I konkurranse med Jøra Bygg, syntes vi Tiurtoppen sine hyttealternativer var bedre. Hyttene til Tiurtoppen var mange og fine, og det var flere hytter som var aktuelle.

Vi var på hytteutstillingen på Hellerudsletta, for å se andre hytter, men bestemte oss for et alternativ hos Tiurtoppen.

Prosessen i utvikling av hytta var vi ekstra godt fornøyd med, da representanten fra Tiurtoppen, (Per V) var svært lydhør for de ønsker vi hadde for utforming av hytta. Rominndeling, flytting av vegger, skråvegger gjorde at utnyttelsen av arealet ble bra. Våre forslag ble tatt på alvor og sammen fikk en romløsning som vi ble svært godt fornøyd med.

Byggeprossenen forgikk i vintersesongen, og det var heldigvis lite snø. Fremdriften var god i begynnelsen, men dabbet etter hvert litt av. Dette kunne kanskje ha sammenheng med at arbeidet tok lengere tid, og kanskje ikke var så synlig. Tiurtoppen holdt seg innenfor tidsfristen, men vi hadde håpet på tidligere innflytting.

Etter overtagelse og innflytting var det noen feil og mangler som vi påpekte. Dette ble rettet opp og alt er utbedret  1 år etter innflytting/overtagelse. De feil og mangler som var, kunne kanskje ha sammenheng med skifte av byggeformann i løpet av byggeperioden hytta.

Vi er nå svært godt fornøyd med hytta, og vi storkoser oss i den på Skeikampen. Vi vil gjerne anbefale både stedet og Tiurtoppen Hytter til andre!

Lillian og Svein Erik Bredli, Nittedal

Tlf.: 98453696 og 93424099

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

.... Hovedutgangspunktet vårt var at vi ønsket en moderne og godt isolert trehytte – bindingsverk etter dagens standard, og altså ikke laft. Den håndverkskvaliteten vi så i visningshytta Spåtind 77,en konsepthytte på Hafjell og en annen halvferdig TTH-hytte overbeviste oss om at det her forelå godt håndarbeid! Valget av leverandør var betinget av den prosessen vi fikk til for å utvikle hytta slik vi ønsket......

Per Kristian og Berit Dahl Bøe, Eiksmarka

Se flere referanser...