Tiurtoppen Hytter - Som å komme hjem

 Etter å ha trålet Valdres etter hytte tomt en stund falt valget på Vestre Slidre og Lehovd som ligger ca. 5 km fra Vaset. Vi hadde hatt relativt enkle hytter tidligere men nå ønsket vi oss en hytte med god standard med vann og strøm innlagt. Tomta var ganske flat med god utsikt mot sør og vest. Veg og strøm til tomtegrense var inkludert i prisen, avløpsplan var i Reguleringsplanen og vann skulle vi borre etter.

Med dette på plass, startet vi å tenke på hytte. Vi hadde endel tanker  om hvordan den burde se ut i forhold til tomtas beliggenhet med solgang og utsikt.  Endel nettsider og hyttebrosjyrer ble studert og vi prøvde å lage noen skisser selv. Det er utvilsomt endel å velge i på markedet, og pris og kvalitet er variabel. I denne prosessen kom vi i kontakt med Tiurtoppen Hytter etter å ha sette en reportasje fra noen som hadde bygd en hytte på Gålå. Vi fant ut at Snøhetta 103 hadde mye av det vi hadde tenkt oss.

Prosessen med å skape "vår" hytte kom i gang etter et par samtaler med Tiurtoppen's  Per Vaaten. Vi kom med våre tanker og ønsker, og han lagde skisser som vi bearbeidet frem til vi hadde hytta vår klar. Endel endringer ble gjort, og forberedelsene til vi kunne starte å bygge var god.  Vi hadde et fint møte med byggeleder  hvor alle detaljer ble gjennomgått på en ryddig og proff måte. Da var det godt å ha gjort endel egne notater, for det er mange detaljer som skal på plass.

Vi fulgte med på byggeprosessen  ved jevnlige turer til byggeplassen, og det var jo like spennende hver gang vi nærmet oss å se endringene fra forrige besøk. Besøkene på byggeplassen var kun for egen del, for snekkerlag og byggeleder hadde full kontroll hele tiden, og vi tok vel egentlig ikke noen beslutninger etter oppstart. Byggestart var sommeren 2012, og etter en hektisk innspurt flyttet vi inn i romjula samme år.

Det var en ubeskrivelig følelse å kunne flytte inn i ny hytta, og alt var blitt slik vi hadde planlagt og tenkt. Vi følte med en gang at dette var som å komme inn i vårt eget hjem Dette er blitt vår hytte som vi er svært godt fornøyd med, og som vi alltid gleder oss til å komme tilbake til.

 

Hilsen

Morten Bjerke og Mette Østerud Bjerke -  Lørenskog

Tlf.  48136130 - Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.....Prosessen i utvikling av hytta var vi ekstra godt fornøyd med, da representanten fra Tiurtoppen, var svært lydhør for de ønsker vi hadde for utforming av hytta. Rominndeling, flytting av vegger, skråvegger gjorde at utnyttelsen av arealet ble bra. Våre forslag ble tatt på alvor og sammen fikk en romløsning som vi ble svært godt fornøyd med. Vi er svært godt fornøyd med hytta, og vi storkoser oss i den på Skeikampen. Vi vil gjerne anbefale både Skei og Tiurtoppen Hytter til andre!

Lillian og Svein Erik Bredli, Nittedal

Se flere referanser...