Tiurtoppen Hytter - Som å komme hjem

 Etter å ha trålet Valdres etter hytte tomt en stund falt valget på Vestre Slidre og Lehovd som ligger ca. 5 km fra Vaset. Vi hadde hatt relativt enkle hytter tidligere men nå ønsket vi oss en hytte med god standard med vann og strøm innlagt. Tomta var ganske flat med god utsikt mot sør og vest. Veg og strøm til tomtegrense var inkludert i prisen, avløpsplan var i Reguleringsplanen og vann skulle vi borre etter.

Med dette på plass, startet vi å tenke på hytte. Vi hadde endel tanker  om hvordan den burde se ut i forhold til tomtas beliggenhet med solgang og utsikt.  Endel nettsider og hyttebrosjyrer ble studert og vi prøvde å lage noen skisser selv. Det er utvilsomt endel å velge i på markedet, og pris og kvalitet er variabel. I denne prosessen kom vi i kontakt med Tiurtoppen Hytter etter å ha sette en reportasje fra noen som hadde bygd en hytte på Gålå. Vi fant ut at Snøhetta 103 hadde mye av det vi hadde tenkt oss.

Prosessen med å skape "vår" hytte kom i gang etter et par samtaler med Tiurtoppen's  Per Vaaten. Vi kom med våre tanker og ønsker, og han lagde skisser som vi bearbeidet frem til vi hadde hytta vår klar. Endel endringer ble gjort, og forberedelsene til vi kunne starte å bygge var god.  Vi hadde et fint møte med byggeleder  hvor alle detaljer ble gjennomgått på en ryddig og proff måte. Da var det godt å ha gjort endel egne notater, for det er mange detaljer som skal på plass.

Vi fulgte med på byggeprosessen  ved jevnlige turer til byggeplassen, og det var jo like spennende hver gang vi nærmet oss å se endringene fra forrige besøk. Besøkene på byggeplassen var kun for egen del, for snekkerlag og byggeleder hadde full kontroll hele tiden, og vi tok vel egentlig ikke noen beslutninger etter oppstart. Byggestart var sommeren 2012, og etter en hektisk innspurt flyttet vi inn i romjula samme år.

Det var en ubeskrivelig følelse å kunne flytte inn i ny hytta, og alt var blitt slik vi hadde planlagt og tenkt. Vi følte med en gang at dette var som å komme inn i vårt eget hjem Dette er blitt vår hytte som vi er svært godt fornøyd med, og som vi alltid gleder oss til å komme tilbake til.

 

Hilsen

Morten Bjerke og Mette Østerud Bjerke -  Lørenskog

Tlf.  48136130 - Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.... Hovedutgangspunktet vårt var at vi ønsket en moderne og godt isolert trehytte – bindingsverk etter dagens standard, og altså ikke laft. Den håndverkskvaliteten vi så i visningshytta Spåtind 77,en konsepthytte på Hafjell og en annen halvferdig TTH-hytte overbeviste oss om at det her forelå godt håndarbeid! Valget av leverandør var betinget av den prosessen vi fikk til for å utvikle hytta slik vi ønsket......

Per Kristian og Berit Dahl Bøe, Eiksmarka

Se flere referanser...