Tiurtoppen Hytter - Som å komme hjem

Veggli vinter - bilder

Klikk på bildet

 

Veggli sommer - bilder

Klikk på bildet

 

Veggli kultur og andre aktiviteter - bilder

Klikk på bildet

 

VEGGLIFJELL: Vinter, sommer, kultur og aktiviteter

Store naturopplevelser på kanten av Hardangervidda og varierte aktivitetstilbud sommer som vinter!

 

  • 90 km preparerte skiløyper i høyfjell, fjellskog, åpne myrer og lune kroker
  • Skisenter med alpinkjøring i høyfjellet fra 966 til 1111 moh.. 2 preparerte nedfarter, løssnøkjøring, terrengpart og skistue.
  • Turløyper i fantastisk variert fjellnatur, fra topper med enorm utsikt, skogsterreng og langs fjellvann. 60 km merkede sykkelstier i fjellet med varierende vanskelighetsgrader og lengder.
  • Gode fiskemulighet: Flere fiskevann for både «familieturer» og for «fiskeentusiasten» og elvefiske i Numedalslågen.
  • Kun 15 km til tettsted med butikker, spisesteder, servicetilbud, badeplasser og flere aktivitetstilbud for store og små.

Vegglifjell er et variert og vakkert naturlandskap som veksler mellom småkupert fjellskog med myrer og småvann, og høyfjell med utsikt til Gaustatoppen og innover Hardangervidda, beliggende mellom Numedal i Buskerud og Tinn i Telemark. Med over 1.700 hytter bygget gjennom flere tidsepoker fremstår Vegglifjell i dag som et moderne og fremadstormende feriested for fjellglade turister. Med kort vei fra Larvik, Tønsberg og Oslo, når du høyfjellets tilbud på 2 til 2 1/2 time.

Dagens 90 km velpreparerte skiløyper, skisenteret for alpint/snowboard, flotte kite-områder og nye opparbeidede sykkeltrasséer gjør stedet attraktivt både for den aktive og for den som liker å bevege seg under gode grunnforhold.

Veggli sentrum er kun 15 km ned fra fjellet. Her finner man både flere butikker, spisesteder, overnattingsmuligheter, bibliotek og andre servicetilbud. Sommerstid byr Veggli på flere aktivitetstilbud: Opparbeidede badebasseng ved lågen, dresinsykling på Numedalsbanen med varierte flotte kulturopplevelser, aktivitetspark med sykkelløyper, volleyballbane, lekeapparater, badeplass for barn mm.

Området byr ellers på flere kulturopplevelser som gårdsbesøk, tradisjonsmat og brukskunst, stavkirke, vardetur, bygdetun mm.

Nettsteder:

http://www.vegglifjell.no/

http://irollag.no/oppleve/veggli-sentrum/

 

 

 

Vi kunne ikke gjort et bedre valg enn Tiurtoppen!   ..... en eneste solskinnshistorie fra gravingen som startet i mai 2012 til overtagelse 19. desember og jul i splitter ny hytte. Da hadde prosjektet gått på skinner basert på ryddige fremdriftsplaner, kjempedyktige håndverkere og god byggeledelse. Et par endringer underveis ble gjort uten problemer....... ........vi er  mektig stolte av hytta vår – takket være en selger som tok oss på alvor fra første dag, tett og ryddig oppfølging underveis og massevis av råd og tips som jeg aldri hadde forventet å få. 

Marit Austgulen og Sven Lystad, Oslo

Se flere referanser...