Tiurtoppen Hytter - Som å komme hjem

Destinasjon-Veggli

Veggli vinter - bilder

Klikk på bildet

 

Veggli sommer - bilder

Klikk på bildet

 

Veggli kultur og andre aktiviteter - bilder

Klikk på bildet

 

VEGGLIFJELL: Vinter, sommer, kultur og aktiviteter

Store naturopplevelser på kanten av Hardangervidda og varierte aktivitetstilbud sommer som vinter!

 

 • 90 km preparerte skiløyper i høyfjell, fjellskog, åpne myrer og lune kroker
 • Skisenter med alpinkjøring i høyfjellet fra 966 til 1111 moh.. 2 preparerte nedfarter, løssnøkjøring, terrengpart og skistue.
 • Turløyper i fantastisk variert fjellnatur, fra topper med enorm utsikt, skogsterreng og langs fjellvann. 60 km merkede sykkelstier i fjellet med varierende vanskelighetsgrader og lengder.
 • Gode fiskemulighet: Flere fiskevann for både «familieturer» og for «fiskeentusiasten» og elvefiske i Numedalslågen.
 • Kun 15 km til tettsted med butikker, spisesteder, servicetilbud, badeplasser og flere aktivitetstilbud for store og små.

Vegglifjell er et variert og vakkert naturlandskap som veksler mellom småkupert fjellskog med myrer og småvann, og høyfjell med utsikt til Gaustatoppen og innover Hardangervidda, beliggende mellom Numedal i Buskerud og Tinn i Telemark. Med over 1.700 hytter bygget gjennom flere tidsepoker fremstår Vegglifjell i dag som et moderne og fremadstormende feriested for fjellglade turister. Med kort vei fra Larvik, Tønsberg og Oslo, når du høyfjellets tilbud på 2 til 2 1/2 time.

Dagens 90 km velpreparerte skiløyper, skisenteret for alpint/snowboard, flotte kite-områder og nye opparbeidede sykkeltrasséer gjør stedet attraktivt både for den aktive og for den som liker å bevege seg under gode grunnforhold.

Veggli sentrum er kun 15 km ned fra fjellet. Her finner man både flere butikker, spisesteder, overnattingsmuligheter, bibliotek og andre servicetilbud. Sommerstid byr Veggli på flere aktivitetstilbud: Opparbeidede badebasseng ved lågen, dresinsykling på Numedalsbanen med varierte flotte kulturopplevelser, aktivitetspark med sykkelløyper, volleyballbane, lekeapparater, badeplass for barn mm.

Området byr ellers på flere kulturopplevelser som gårdsbesøk, tradisjonsmat og brukskunst, stavkirke, vardetur, bygdetun mm.

Nettsteder:

http://www.vegglifjell.no/

http://irollag.no/oppleve/veggli-sentrum/

 

 

 

Destinasjon-Vaset

Vaset vinter - bilder

Klikk på bildet

 

Vaset sommer - bilder

Klikk på bildet

 

Vaset kultur - bilder

Klikk på bildet

 

VASET I VALDRES - vinter, sommer, kultur og aktiviteter

Store naturopplevelser hele året i fantastisk høyfjellsfjellnatur i Valdres!

 • 120 km preparerte skiløyper og flere alpinbakker.
 • Flott terreng for vandring, sykling, riding, bading og fiske - samt småviltjakt.
 • Rikt og levende støls - / seterliv.
 • Koselige spisesteder og gårdsbutikker.
 • Opplevelser, aktiviteter og kultur til alle årstider.
 • Hyggelige handelssteder.

Vaset er et frilufts eldorado sommer som vinter og har lange tradisjoner som turiststed. Vaset ligger i Valdres og er kjent for vakker og variert fjellnatur samt 300 levende støler og mange andre kulturtradisjoner. Sentralt i Vaset ligger Vasetvannet med muligheter for bading og fiske. Vaset ligger i kort avstand til Hemsedal, Beitostølen og Fagernes, noe som gir varierte fritidsmuligheter til alle årstider.

  ?>

 

 

Destinasjon-Synnfjell

Synnfjell vinter - bilder

Klikk på bildet

 

Synnfjell sommer - bilder

Klikk på bildet

 

 

 

SYNNFJELL - vinter og sommer

Synnfjell med  Spåtindtoppen som ruver 1414 m.o.h ligger på fjellplatået mellom Gudbrandsdalen og Valdres. Fjellpartiet ligger mellom Fagernes og  Lillehammer, kun ca 3 timers kjøring fra Oslo.

Området henvender seg til alle som ønsker hytte med snøsikre vintre, flotte turområder sommer og høst, jakt og fiskemuligheter og nærhet til både innsjø og fjellvidder.

Synnfjell er kjent som meget snøsikkert  område og har flotte forhold for vinteraktiviteter som langrenn, aking,  kiting osv. Det er ikke uten grunn at langrenns eliten legger sine treningssamlinger hit!

 

 

 

 

Destinasjon-Gålå

Gålå vinter - bilder

Klikk på bildet

 

Gålå sommer - bilder

Klikk på bildet

 

Gålå kultur - bilder

Klikk på bildet

 

GÅLÅ I GUDBRANDSDALEN

vinter, sommer, kultur og aktiviteter.

 

Gålå ligger i Gudbrandsdalen, ca. 20 min. med bil etter at du tar av fra E6. Fjell- og hytteområdene ligger vakkert kranset rundt Gålåvatnet.

Gålå er området for deg som ønsker et bredt friluftsliv i uberørt fjellnatur hele året. Som bonus kan du som hytteeier glede deg over mange kultur- og opplevelsestilbud i Gudbrandsdalen. Gålå 's skiløyper er av skieliten kåret til et av landets beste. Her finner du ca 630 km velpreparerte skiløyper og 5 km lysløype. Du kan velge mellom løyper i skogsterreng, over tjern og myrer, blant spredd fjellbjørk og på snaufjellet. Korte, lange, lette og tyngre runder etter eget ønske. Løypenettet er knyttet sammen med Kvitfjell, Skei og Espedalen. Gålå Alpinanlegg kan tilby løyper med ulike vanskelighetsgrader, 15 nedfarter, fordelt på flere dalsider; Telemark, freestyle, snowboard, snø rafting m.m. Sommerstid kan Gålå by på en rekke fritidsaktiviteter, sykling, fjellvandring, fisking m.m.

Det er gode servicetilbud med butikk, restaurant, kafé og hotell på Gålå. Utbyggingen av området er holdt på et fornuftig nivå, noe som sikrer god tilgjengelighet til naturopplevelser, stillhet og et rikt og variert friluftstilbud. Gålå innfrir familiemedlemmenes forskjellige ønsker med et vidt spekter av fritidstilbud.

 

   

 

 

Destinasjon-Sollia

Sollia vinter - bilder

Klikk på bildet

 

Sollia sommer - bilder

Klikk på bildet

 

Sollia kultur - bilder

Klikk på bildet

 

ATNSJØEN, SOLLIA OG BLÅFJELLIA 

vinter, sommer, kultur og aktiviteter

Ta turen opp på de høyeste toppene, eller et forfriskende bad i de dype juvene. Spenn på deg skia og glid over hvite vidder, ta med børsa på jakt etter fugl eller let opp ørreten med fiskestang. Eller legg turen til Atna, Folldal, Koppang eller Alvdal for å oppleve bygdelivet. Fra Blåfjellia er aktivitetsmulighetene uendelige.

Harald Sohlbergs mesterverk «Vinternatt i Rondane» henger her i Rondane til evig tid. I Blåfjellia beveger du deg i originalen; i måneskinnet en vinternatt, en vårdag med brusende vårspill omkring deg eller en lun sommerkveld med naturens mjuke toner og lys over det vi mener er Norges vakreste utsikt.

 

 

 

 

Prosessen med å skape "vår" hytte kom i gang etter et par samtaler med Tiurtoppen's  Per Vaaten. Vi kom med våre tanker og ønsker, og han lagde skisser som vi bearbeidet frem til vi hadde hytta vår klar. Vi hadde et fint møte med byggeleder  hvor alle detaljer ble gjennomgått på en ryddig og proff måte.....Besøkene på byggeplassen var kun for egen del, for snekkerlag og byggeleder hadde full kontroll hele tiden, og vi tok vel egentlig ikke noen beslutninger etter oppstart. Byggestart var sommeren 2012, og etter en hektisk innspurt flyttet vi inn i romjula samme år. 

Mette Ø og Morten Bjerke, Lørenskog

Se flere referanser...