Tiurtoppen Hytter - Som å komme hjem

Hovedutgangspunktet vårt var at vi ønsket en moderne og godt isolert trehytte – bindingsverk etter dagens standard, og altså ikke laft. Den håndverkskvaliteten vi så i visningshytta Spåtind 77,en konsepthytte på Hafjell og en annen halvferdig TTH-hytte overbeviste oss om at det her forelå godt håndarbeid!

For å få en så fleksibel hytte som mulig innenfor budsjett, og med stor nok plass til gjester, var hyttemodellen med brukshems et godt alternativ. Vi var innom tre ulike hyttetyper og leverandører, og fant at vårt budsjett, om vår kompakte men fleksible
hyttedrøm kunne jobbes videre med etter det vi så på TTH's modellhytte "Spåtind 77". Vi startet derfor en prosess med TTH for å utvikle et kostnadsoverslag for en justert Spåtind-modell. Intet er jo umulig i en slik fase, og livet så lyst ut! Vi fikk innarbeidet en garasje og gjort de justeringer vi mente var nødvendige. Pristilbudet som så dukket opp var sammen med den stipulerte tomteprisen akkurat innenfor budsjett.

Valget av leverandør var betinget av den prosessen vi fikk til for å utvikle hytta slik vi ønsket. Vi ville gjerne hatt frem en kostnadsskisse på et tidligere stadium, for å vurdere egeninnsatsen som vi så var nødvendig. Men vi kom greit i mål likevel – og kontrakten ble altså signert etter det vi tror er ganske kort tid, totalt sett. Noen av de justeringer vi ønsket gjennomført, for å ta inn noe egeninnsats følte vi det var tungt å få innarbeidet i TTH's "system".  Sett i ettertid kan vi forstå hvorfor det måtte være sånn, særlig av fremdrifts- og kostnadshensyn.

Våren og byggestarten viste at tomten besto av bløtere masser enn vi håpet, så det måtte til en betydelig masseutskifting. Dette ga oss en litt tung start med aksept for tilleggskostnad, men det var jo ingen vei tilbake. Forholdet til kontrakten var ryddig nok.

TTH's byggeleder var effektiv og vi registrerte at ting gikk fremover og så bra ut – vi var jo innom på noen "kontroll"-runder. Kontrakten hadde ikke fast overtagelsesdato fordi "det kan skje så mye med bygging i fjellet". Høsten ble likevel litt lenger enn håpet, og vi syntes at et par montasjer ble utsatt unødig lenge. Men vi overtok et perfekt bygg midt i desember samme år som kontrakten ble skrevet.

Hytta :)  -  Hva skal vi si – det er veldig mye vi føler er blitt slik vi hadde klart å forestille oss. De justeringer vi gjorde har gitt oss en veldig flott hytte som vi trives svært godt i. Første sommer, dvs. 2013, var vi der i fem uker – sammenhengende! Og vintrene har vært i overkant snørike – så skiføret er så bra som avertert.

Hilsen

Per Christian Bøe og Berit Dahl Bøe

Eiksmarka

Tlf. 95194620 og 41411903

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

.....Prosessen i utvikling av hytta var vi ekstra godt fornøyd med, da representanten fra Tiurtoppen, var svært lydhør for de ønsker vi hadde for utforming av hytta. Rominndeling, flytting av vegger, skråvegger gjorde at utnyttelsen av arealet ble bra. Våre forslag ble tatt på alvor og sammen fikk en romløsning som vi ble svært godt fornøyd med. Vi er svært godt fornøyd med hytta, og vi storkoser oss i den på Skeikampen. Vi vil gjerne anbefale både Skei og Tiurtoppen Hytter til andre!

Lillian og Svein Erik Bredli, Nittedal

Se flere referanser...